Великобритания е извела служителите на посолството си от Ниамей, столицата на

...
Великобритания е извела служителите на посолството си от Ниамей, столицата на
Коментари Харесай

Служителите на британското посолство са евакуирани от Нигер

Великобритания е извела чиновниците на посолството си от Ниамей, столицата на Нигер, като те не престават да работят отдалечено, заяви в събота английското външно министерство.

" Временно изтеглихме английския личен състав от Нигер, посолството ни към този момент работи отдалечено ", се споделя в документ на външното министерство.

По-рано през август Лондон съобщи, че е намалил личния състав на дипломатическата мисия в Нигер от съображения за сигурност. Също по този начин във външното министерство приканиха да се въздържат от пътувания до Нигер и предизвестиха, че Великобритания може да анулира застраховката за пътуване на тези, които не съблюдават рекомендациите.

На 26 юли стана известно, че някои от бойците от президентската армия на Нигер са се противопоставили на президента на страната Базум. Генералният щаб на въоръжените сили на Нигер поддържа разбунтувалите се бойци.

В навечерието представителят на Икономическата общественост на Западноафриканските страни, отговарящ за въпросите на мира и сигурността, Абдел Фатах Муса съобщи, че военните ръководители на страните - членки на Икономическата общественост на Западноафриканските страни, са удостоверили готовността си да се намесят в обстановката в Нигер " незабавно щом бъде дадена заповед ".

Той също по този начин означи, че " денят на възможната интервенция е избран ", само че не даде детайлности.

В събота делегация на Икономическата общественост на западноафриканските страни (ECOWAS) замина за нигерийската столица за диалози с пучистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР